Puutarhan ylläpito ja hoito

Ylläpito ja hoito

Yksittäiset hoitotyöt

Tarvitsetko apua pihasi hoidossa? Meinaavatko kasvisi ja istutuksesi jäädä vaille huomiota? Ei huolta, me kunnostamme ja hoidamme ne puolestasi! Ota siis yhteyttä, niin mietitään juuri sinun pihallesi tarpeelliset hoitotoimenpiteet.

Yksittäisiä hoitotöitä ovat esimerkiksi: rikkakasvien kitkentä, lannoitus ja kalkitus, kevät- ja syyssiivous, haravointi, pensaiden ja puiden leikkaus, kastelu, kausikasvi-istutukset ruukkuihin.

Yritykset ja taloyhtiöt

Kaipaako yrityksenne tai taloyhtiönne pihapiiri tai sisäänkäynti uudistusta? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan mahdolliset toimenpiteet. Monesti muutosta saadaan aikaan jo pienillä toimenpiteillä, kuten kasvillisuuden kunnostamisella tai näyttävillä kukkaistutuksilla. Pyydä Ilmainen tarjous!

Hoitosopimukset ja säännöllinen hoito

Eikö aika ja jaksaminen meinaa riittää pihan ja puutarhan hoidolle? Suunnitellaan yhdessä juuri sinulle sopiva pihanhoitopaketti. Voimme esimerkiksi kastella istutuksesi lomasi ajan tai voimme tehdä koko pihapiirin hoitotyöt kattavan sopimuksen. Pyydä ilmainen tarjous!

Hinnasto

Puutarhurin tuntihinta 45 €/h
Tiesithän että, pihan hoitotyöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia!

Ota yhteyttä!

Viherrakentaminen

Viher­rakentaminen

Toteutamme niin pienet kuin isommatkin viherrakennusurakat. Ota yhteyttä niin mietitään juuri sinulle sopiva ratkaisu.

Yksittäiset viherrakennustyöt

Kaipaako nurmikkosi tai kukkapenkkisi uusimista tai jokin muu puutarhasi osa pientä fiksausta tai uutta ilmettä? Ota yhteyttä niin sovitaan tarkemmin toteutuksesta!

Yksittäisiä vihertöitä voivat olla esimerkiksi seuraavat:
kylvönurmet, niityt, pensaiden ja puiden istutus, puiden tuenta, katteiden levitys, kuntan asentaminen.

Kivi- ja puutyöt

Toteutamme kaikenlaiset betoni-, liuske- ja graniittikiveykset sekä muurit ja portaat. Teemme työmme huolellisesti alusta loppuun saakka. Tavoitteenamme ei ole vain kaunis pintakuori, vaan myös pitkäikäinen ja kestävä työnjälki. Siksi kiinnitämmekin erityistä huomiota myös töidemme pohja- ja perustusratkaisuihin. Teemme rakenteet kestämään pohjoisen vaihtelevia olosuhteita.

Puurakenteet, kuten terassit, portaat ja pergolat suunnittelemme ja toteutamme yhdessä Pesiölä Oy:n ammattitaitoisten kirvesmiesten kanssa. Ota yhteyttä ja pyydä ilmainen tarjous!

Hinnasto

Viherrakentaminen: 45 €/h
Kivityöt: 55 €/h
Konetyö: hankitaan alihankintana, hinta selviää tarjouksen yhteydessä

Tiesithän että, viherrakennustyöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia, lukuun ottamatta uudisrakentamista!

Ota yhteyttä!

Pihasuunnittelu

Pihan ja puutarhan suunnittelu

Onko aikeissasi kenties pihasi uudistaminen tai uuden omakotitalon rakentaminen? Hyvin suunniteltu ja toteutettu piha on paitsi toimiva ja viihtyisä niin myös pitkäntähtäimen investointi, sillä se nostaa kiinteistön arvoa. Hyvä suunnitelma antaa mahdollisuuden laittaa pihapiiri kerralla kuntoon tai luo puitteet useampana vuotena toteuttavalle työlle. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan piha juuri sinulle!

Yleissuunnitelma

Yleissuunnitelma on hyvä pohja pihan perustuksia tehtäessä. Yleissuunnitelma on hyvä vaihtoehto myös, jos aiotte rakentaa pihan itse.
Yleissuunnitelma on yleistasoinen suunnitelma pihastasi. Se sisältää:

 • aloituskatselmus asiakkaan kanssa
 • toimintojen sijoittelu
 • istutusalueiden muotoilu
 • kovien pinnoitteiden, rakenteiden ja valaisinten sijoittelu
 • esimerkkejä materiaaleiksi ja kasvilajeiksi.

Yleissuunnitelman lähtötiedoiksi tarvitaan asemapiirros tai muu pohjakuva suunniteltavasta alueesta, josta ilmenee ainakin rakennusten paikat. Korkeuskäyrät ja tontin ja rakennusten kulmakorot ovat plussaa, mutta eivät välttämättömiä. Yleissuunnitelma ei ole mittatarkka vaan se tehdään tilaajan antamien lähtötietojen sallimalla tarkkuudella. Yleissuunnitelma ei sisällä tarkkoja kasvi-/materiaalivalintoja eikö niiden määriä. Yleissuunnitelman lisäksi voit kuitenkin tilata kasvillisuussuunnitelman, josta selviävät tarkat kasvilajit ja määrät.

Suunnitelma luovutetaan asiakkaalle sähköisenä.
Yleissuunnitelman hinnat alkaen 400 €.

Toteutussuunnitelma

Jos aiot teettää pihasi urakoitsijalla, on toteutussuunnitelma oikea vaihtoehto. Toteutussuunnitelma on tarkka pihasuunnitelma. Suunnittelutyö tehdään vaiheittain. Aloituskatselmuksen jälkeen pihasta tehdään yleissuunnitelma, jota asiakas kommentoi. Suunnitelmaan tehdään mahdolliset muutokset sekä tarkat kasvi- ja materiaaliluettelot.
Toteutussuunnitelma sisältää:

 • aloituskatselmus asiakkaan kanssa
 • yleissuunnitelma teko
 • yleissuunnitelman kommentointi ja korjaus
 • lopullinen suunnitelma
 • tarkat kasviluettelot (lajit, määrät, koot)
 • tarkat pintamateriaalit ja määrät
 • pohjarakenteiden materiaalit ja vahvuudet
 • kustannusarvio

Toteutussuunnitelman liitteeksi voimme tehdä tarvittaessa erikoisemmista rakenteista, kuten vesiaiheesta tai pergolasta detalji- ja leikkauskuvia sekä 3D- ja havainnekuvia.

Toteutussuunnitelman lähtötiedoiksi tarvitaan asemapiirros tai muu pohjakuva suunniteltavasta alueesta, josta ilmenee niin tontin kuin rakennustenkin tarkat kulmakorot sekä pihan korkeuskäyrät. Tarvittaessa voimme mitata korot tuntitöinä.

Toteutussuunnitelman hinta on aina tapauskohtainen, riippuen muun muassa tontin koosta ja korkeuseroista. Kysy lisää!

Kasvillisuussuunnitelma

Istutussuunnitelma keskittyy pihan kasvillisuusalueisiin ja niiden sijoitteluun. Se voi koskea joko koko pihaa tai osaa siitä. Pyydä tarjous!

Avaimet käteen-suunnitelma

Toteutamme myös niin sanottuja avaimet käteen -pihoja. Tällöin toteutamme pihasi suunnittelusta alkaen aina valmiiksi puutarhaksi asti. Katso referensseistä kuvia.

Hinnasto

Pihasuunnittelun tuntihinta 70 €/h
Yleissuunnitelma alkaen 400 €
Toteutussuunnitelmat alkaen 1200 €

Suunnitelmien hinnat vaihtelevat muun muassa kohteen koon, olemassa olevien lähtötietojen ja maastonmuotojen mukaan. Tarkempi tarjous vaatii aina lisätietoja.

Konsultointikäynti, 60 €/tunti + kilometrikorvaukset 0,60 €/km. Mikäli asiakas tilaa konsultointikäynnin jälkeen suunnitelman, konsultointikulut hyvitetään.

Tiesithän että, suunnittelutyö on kotitalousvähennyskelpoista, kun se on vähäinen osa muuta, laajempaa vähennykseen oikeuttavaa työtä.

Ota yhteyttä!

Pesiölän puutarha

Pesiölän Puutarha Oy

Pesiöläntie 21 B, 93400 Taivalkoski

Kotalan metsäpalvelu
wildfood-taivalkoski
Wild Food

© Pesiölän Puutarha Oy | web design: Mainostoimisto Davas