Skip to main content

Pihan ja puutarhan suunnittelu

Onko aikeissasi kenties pihasi uudistaminen tai uuden omakotitalon rakentaminen? Hyvin suunniteltu ja toteutettu piha on paitsi toimiva ja viihtyisä niin myös pitkäntähtäimen investointi, sillä se nostaa kiinteistön arvoa. Hyvä suunnitelma antaa mahdollisuuden laittaa pihapiiri kerralla kuntoon tai luo puitteet useampana vuotena toteuttavalle työlle. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan piha juuri sinulle!

Yleissuunnitelma

Yleissuunnitelma on hyvä pohja pihan perustuksia tehtäessä. Yleissuunnitelma on hyvä vaihtoehto myös, jos aiotte rakentaa pihan itse.
Yleissuunnitelma on yleistasoinen suunnitelma pihastasi. Se sisältää:

 • aloituskatselmus asiakkaan kanssa
 • toimintojen sijoittelu
 • istutusalueiden muotoilu
 • kovien pinnoitteiden, rakenteiden ja valaisinten sijoittelu
 • esimerkkejä materiaaleiksi ja kasvilajeiksi.

Yleissuunnitelman lähtötiedoiksi tarvitaan asemapiirros tai muu pohjakuva suunniteltavasta alueesta, josta ilmenee ainakin rakennusten paikat. Korkeuskäyrät ja tontin ja rakennusten kulmakorot ovat plussaa, mutta eivät välttämättömiä. Yleissuunnitelma ei ole mittatarkka vaan se tehdään tilaajan antamien lähtötietojen sallimalla tarkkuudella. Yleissuunnitelma ei sisällä tarkkoja kasvi-/materiaalivalintoja eikö niiden määriä. Yleissuunnitelman lisäksi voit kuitenkin tilata kasvillisuussuunnitelman, josta selviävät tarkat kasvilajit ja määrät.

Suunnitelma luovutetaan asiakkaalle sähköisenä.
Yleissuunnitelman hinnat alkaen 400 €.

Toteutussuunnitelma

Jos aiot teettää pihasi urakoitsijalla, on toteutussuunnitelma oikea vaihtoehto. Toteutussuunnitelma on tarkka pihasuunnitelma. Suunnittelutyö tehdään vaiheittain. Aloituskatselmuksen jälkeen pihasta tehdään yleissuunnitelma, jota asiakas kommentoi. Suunnitelmaan tehdään mahdolliset muutokset sekä tarkat kasvi- ja materiaaliluettelot.
Toteutussuunnitelma sisältää:

 • aloituskatselmus asiakkaan kanssa
 • yleissuunnitelma teko
 • yleissuunnitelman kommentointi ja korjaus
 • lopullinen suunnitelma
 • tarkat kasviluettelot (lajit, määrät, koot)
 • tarkat pintamateriaalit ja määrät
 • pohjarakenteiden materiaalit ja vahvuudet
 • kustannusarvio

Toteutussuunnitelman liitteeksi voimme tehdä tarvittaessa erikoisemmista rakenteista, kuten vesiaiheesta tai pergolasta detalji- ja leikkauskuvia sekä 3D- ja havainnekuvia.

Toteutussuunnitelman lähtötiedoiksi tarvitaan asemapiirros tai muu pohjakuva suunniteltavasta alueesta, josta ilmenee niin tontin kuin rakennustenkin tarkat kulmakorot sekä pihan korkeuskäyrät. Tarvittaessa voimme mitata korot tuntitöinä.

Toteutussuunnitelman hinta on aina tapauskohtainen, riippuen muun muassa tontin koosta ja korkeuseroista. Kysy lisää!

Kasvillisuussuunnitelma

Istutussuunnitelma keskittyy pihan kasvillisuusalueisiin ja niiden sijoitteluun. Se voi koskea joko koko pihaa tai osaa siitä. Pyydä tarjous!

Avaimet käteen-suunnitelma

Toteutamme myös niin sanottuja avaimet käteen -pihoja. Tällöin toteutamme pihasi suunnittelusta alkaen aina valmiiksi puutarhaksi asti. Katso referensseistä kuvia.

Hinnasto

Pihasuunnittelun tuntihinta 70 €/h
Yleissuunnitelma alkaen 400 €
Toteutussuunnitelmat alkaen 1200 €

Suunnitelmien hinnat vaihtelevat muun muassa kohteen koon, olemassa olevien lähtötietojen ja maastonmuotojen mukaan. Tarkempi tarjous vaatii aina lisätietoja.

Konsultointikäynti, 70 €/tunti + kilometrikorvaukset 0,60 €/km. Mikäli asiakas tilaa konsultointikäynnin jälkeen suunnitelman, konsultointikulut hyvitetään.

Tiesithän että, suunnittelutyö on kotitalousvähennyskelpoista, kun se on vähäinen osa muuta, laajempaa vähennykseen oikeuttavaa työtä.

Ota yhteyttä!